Ferrari FXX K - model koji samo stručnjaci poznaju

Više slika

Više slika

Za svakoga kome Ferrari LaFerrari nije dovoljno interesantan, pomalo spor, možda i previše precenjen, italijanski gigant poseduje opciju koja se zove FXX K.

Baziran na modelu LaFerrari, FXX K ograničen je na samo 40 jedinica koje su ikada proizvedene i sada vam predstavljamo dva primera koja vam mogu pružiti pravu sliku o automobilu. Kompanija Knight International poseduje FXX K koji je vožen svega sat ipo i prodaje ga za ogromnih četiri miliona evra, dok drugi primerak nikada nije vožen i procenjen je na 4,5 miliona evra.

Nijedna fotografija ovog dua nije prikazana od strane dilera i rečeno je da oni to neće ni uraditi sve dok svi ugovori ne budu kompletirani i potpisani. Međutim, oba automobila su trenutno smeštena u pogonu i održavana od strane trkačkih inžinjera kompanije Ferrari u Marinelu.

Kuća koja je zadužena za prodaju tvrdi da u ponudi dolaze i konverzioni elementi za FXX K, a ako je to tačno, onda se ovde radi o prvim Ferrari modelima koji su najtvrdokorniji trkački automobili.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group