Ferrari Finali Mondiali

Više slika

Više slika

Svake godine Ferrari završava svoju trkačku sezonu na događaju zvanom Finali Mondiali...

 

Ne održava se uvek u Italiji, a do ove godine nikada nije održan na američkom kontinentu. 

Ferrari je objavio da će ovogodišnji kraj sezone biti održan na Daytona International Speedway stazi po prvi put, tokom prvog vikenda decembra. Ferrari je osvojio trku 24 sata Daytone pet puta do sada, ali će ovo biti prvi put da Scuderia F1 bolidi dolaze na stazu u Floridi, kao i druge vrste automobila. 

F1 demonstracija će biti samo jedan od nekoliko događaja koji će održati. Tifosi će imati šansu da vide FXX, 599XX, FXX K koji će voziti test vozači, kao i 488 GTE koji će voziti GT vozači ove kompanije. Naravno tu će biti i najbrži modeli ove kompanije, kao što je GTC4 Lusso, a ovo će biti i premijera za LaFerrari Aperta model u Americi. 

Glavni događaj će biti šest trka koje će obeležiti kraj Ferrari Challenge sezone. Ferrari očekuje rekordan broj automobila koji će stići iz celog sveta.

Sve ovo obećava spektakularan događaj za fanove Ferrarija. Do sada je Ferrari na većini ovih događaja predstavljao i nove modele, pa su prošle godine prikazali F12 TdF po prvi put, kao i trkačku verziju 488 GTB modela. Godinu pre te predstavljen je FXX K u Abu Dabiju. Za sada nema informacija da li će se nešto slično dogoditi i ove godine.

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group