Ferrari FF dobija coupe verziju

Najveći automobil u ponudi Ferrarija je FF shooting brake, jedini automobil iz Maranella koji ima pogon na sva 4 točka i u koji može udobno da se smesti četvoro putnika...


 

Ipak, izgleda da shooting brake oblik nije svima po ukusu, pa je Ferrari najavio alternativu u obliku konvencionalnog coupea.

FF coupe će dobiti drugačiju linju krova i izgubiće zadnja sedišta, dok će ostatak automobila imati mala dizajnerska poboljšanja. Glavno pitanje je zašto Ferrari radi to kada već ima cuope sa dvoje sedišta u obliku moćne F12 Berlinete. 

Prema našem mišljenju nema logičkog objašnjenja za to, osim ukoliko Ferrari ne odluči da zadrži zadnja sedišta. Ukoliko bi to bio slučaj, novi FF coupe bi bio direktan naslednik Ferrari 612 Scaglietti i 456M, oba modela koji imaju akcenat na luksuzu i komforu. 

Izveštaji kažu da bi aktuelni FF mogao da se prodaje zajedno sa FF coupe verzijom, a mehanićki bi bili identični. Ovo znači da bi FF coupe pokretao isti 6.3 motor V12 sa 651ks. 

FF coupe bi bio konkurencija luksuznim GT kupeima kao što je Aston Martin Vanquish, Bentley Continental GT, Rolls Royce Wraith i Mercedes S 65 AMG Coupe. Novi Ferrari bi trebao da stigne početkom 2015 sa cenom od preko 200 000€.

O.R

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group