Ferrari Daytona ser Eltona Džona

Više slika

Više slika

Zamislite da ste upravo objavili hit album i zaradili ogroman novac...

Šta je prvo što biste uradili sa tim parama?

Ukoliko je vaš odgovor “kupili Ferrari”, onda niste usamljeni. Zapravo ovo je upravo nešto što je Elton Džon uradio onda kada je Goodbye Yellow Brick Road dostigao vrhunac svoje slave, ili tako barem ide priča, preuzevši ključeve ovog Ferrari 365 GTB/4 Daytona iz 1972. godine, koji je nekoliko decenija kasnije završio na aukciji.

Iako je kompanija Ferrari kreirala gotovo 1.300 jedinica Deytona automobila tokom šest godina proizvodnje, samo je 158 njih originalno bila prilagođena upravljanjem na desnoj strani. Ser Elton Džon je kupio jedan od njih, ofarban u klasičnim crveno crnim nijansama. On je posedovao ovaj automobil od 1973. godine, kada je postavio svoj sedmi studijski album na police muzičkih prodavnica tokom druge polovine sedamdesetih godina i nakon čega je menjao vlasnike, a kod jednog od njih je ostao čitavih 16. godina.

“Mi smo potpuno oduševljeni jer možemo da ponudimo ovaj veoma posebni Ferrari 365 GTB/4 Daytona model čiste rokenrol istorije na našoj aukciji Silverstone Classic Sale”, izjavio je Vil Smit, čovek koji ničeg osim imena nema zajedničko sa poznatim holivudskim glumcem. “Dejtona je kreirana kao najbrži ulično legalni automobil svojih dana, model koji je bio brži od modela Laborghini Miura predstavljen dve godine ranije. Automobil je predstavljen u izuzetnom stanju i veoma je dobro održavan tokom prethodnih godina od strane različitih vlasnika, uključujući i ser Elton Džona, koji je pored svega dodao i neverovatnu istorijsku vrednost ovom retkom i kolekcionarskom automobilu.”

Sada, sa 81.675 milja na odometru, ova aukcijska kuća procenjuje da će ovaj model Ferrari 365 GTB/4 Daytona biti prodat za neku cifru koja se kreće oko 550.000 funti, kada čekić konačno udari na kraju ovog meseca.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group