Ferrari 16M Scuderia Spider - san svakog kolekcionara

Više slika

Više slika

Devet godina nakon što je model Ferrari 16M Scuderia Spider prvi put na izašao na tržište, okoreli kabriolet italijanskog brenda ostaje najpoželjniji V8 Ferrari proizveden poslednje decenije...

Ni jedna varijacija na temu nije atraktivnija od ovog modela koji je zaokružio celokupnu ponudu linije 458 Speciale Aperta.

Za sve kojima nisu poznate ili su potpuno konfuzne ove informacije, model 16M se pojavio nakon 430 Scuderia kupe automobila, a došao je u čast šesnaeste godišnjice učestvovanja kompanije Ferrari u Formula 1 šampionatu sa ulogom konstruktora. Samo je 499 jedinica kreirano ikada, dok su njihove cene nastavile da unose jezu i strah u kosti svih pasioniranih kolekcionara, još od kada je model po prvi put ugledao svetlost dana.

Pošto više nije moguće uzeti ključeve potpuno novog primerka, na aukciji se pojavio korišćeni 16M koji je vožen samo 1.000 milja godišnje u proseku i postavljen je na listu James Edition događaja zahvaljujući londonskoj kompaniji Pegasus Auto House.

Ovaj posebni 16M kreiran je 2009. godine, ofarban je crnom bojom i opremljen zaštitnom folijom, kreiranom u samom srcu italijanskog kolosa. Na odometru automobila nalazi se brojka od 7.800 pređenih milja i za njega se tvrdi da je u izvanrednom stanju. Pažljivim proučavanjem fotografija, možemo zaključiti da ovaj model izgleda kao nov i zaista se ističe od svojih rođaka zahvaljujući svojim kleštima kočnica jarko žute boje.

Ispod haube ovog propinjućeg konja nalazi se V8 mašina unutrašnjeg sagorevanja i zapremine 4,3 litra, koja proizvodi 510 ks. Svako ko poželi da kupi ovaj neverovatni automobil definitivno neće biti srećan zbog činjenice da će ostati lakši za 350.000 evra, ali u svakom pogledu dobija moderno umetničko delo i budući, ekstremno redak klasik, koji će se svakako pokazati vredan svakog uloženog centa.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group