DB10 je u stvari V8 Vantage

Aston Martin DB10, novi Bondov automobil je podigao mnogo prašine, ali nije u pitanju nov automobil, barem ispod karoserije....

 

DB10 nije baziran na novoj platformi koju Aston Martin sprema za buduću generaciju svojih automobila. Umesto nje koristi postojeću VH platformu i pokreće ga 4.7 V8 motor koji se koristi i u V8 Vantage modelu. 

Iz tog razloga, Aston Martin već ima 10 primeraka ovog automobila koji će se svi koristiti u najnovijem nastavku James Bond franšize, koji se zove "Spectre", spremnih za korišćenje i testiranih. 

I dok spoljašnjost DB10 modela ne krije ništa novo ispod, dizajn možda najavljuje modele naredne generacije, pogotovu dolazeći DB9. "DB10 daje naznake kako će budući pravac u dizajnu izgledati za nove generacije Aston Martina", kompanija je objavila kada je prikazala novi model. 

Izgleda da ipak novi model nećemo videti pre 2016. Kompanija je objavila ranije ove godine da razvija novu arhitekturu, ali nisu rekli kada će debitovati na nekom modelu. Imaju dogovor sa Mercedesom, AMG odeljenjem da otkupe 4.0 V8 turbo motor za svoje nove modele. 

Sa obzirom da Aston Martin trenutno ne stoji baš dobro finansijski, sa gubitkom od preko 25 miliona funti za 2013. godinu, verovatno ćemo još dosta čekati pre izlaska novih modela. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group