Da li je previše luksuznih automobila?

Izgleda je automobilska industrija dostigla vrh kada su u pitanju specijalne verzije, trubo verzije, kupei sa četvoro vrata i druge varijante luksuznim modela...

 

Sa eksplozijom premijum vozila dolazi i do problema da kompanije kao što su Porsche, BMW i Audi proizvode previše modela da bi ih potencijalni kupci lako razumeli,  još teže je dilerima da ih nabavljaju. Izgleda da se sprema promena. 

Prema Bloombergu, Porsche prestaje sa širenjem ponude svoje 911 familije na broju 22, kada bude predstavio 911 GTS model. Dileri BMWa imaju problem sa nabavljanjem svih varijanti njihovih vozila, pa za većinu modela imaju samo virtuelnu varijantu pregelda. 

Sa druge strane, neke kompanije neće ići u ovom pravcu. Mercedes je promenio nomenklaturu pre neki dan, tako da je ostavio prostora za nove varijante svojim modela. Audi takoše planira da proširi svoju ponudu koja već ima 50 modela. 

Sa prelaskom na modularne platforme i fleksibilnije proizvodne metode, kompanije mogu još lakše da prave različite varijante svojih postojećih mdoela. Da li potražnja zaista postoji?

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group