Da li biste kupili Ferrari Enzo repliku?

Jedanaest godina posle svog debitovanja, Ferrari Enzo je ostao jedan od najtraženijih super automobila...


Sa obzirom na to nije čudo da ovaj italijan i dalje služi kao izvor inspiracije za enzutijaste koji prave replike automobila. 

Enzo replika koju vidite na slikama je baziran na Ferrari modelu, F430 koji je takođe jedan od omiljenih modela za pravljenje replika. U listingu koji je postavljen na eBay, vlasnik objašnjava da konverzija "donosi izgled od milion dolara". 

Možete i sami da ocenite da li je to sličaj gledajući fotografije, ako pitate nas, mislimo da izgleda čudno, pogotovu sa strane. Automobil ima drugačije proporcije od originalnog Enza, previsok je i fali mu dosta detalja. Prednji deo automobila izgleda čudno, sa oštrijim i povišenim nosem. 

Prodavac navodi da je eksterijer napravljen od karbona sa aluminijumskim ramom, a tu su i OEM Enzo točkovi, F1 prenos, podizači, klima i air bagovi. Kaže da je prešao samo 6,400km i da je održavan u Ferrarijevom servisu, bez kvarova. Pokreće ga F430 V8 motor 4.3 atmosferac sa 483ks. 

Početna cena na eBay-u je neverovatnih 400 000 dolara. Za te pare možda možete da našete i pravi Enzo. A možete i da kupite 4 F430 modela...

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group