Brzi i prostrani – sedani koji idu do 320 kmh

Više slika

Više slika

Od Tesla Model S do Mercedes-AMG S65, ovi modeli imaju brzinu i moć, a nude neprevaziđenu udobnost…

Činjenica je da ako želite da imate automobil koji ide do 320 na sat, imate samo nekoliko opcija u ponudi. Zapravo, samo četiri sedana na današnjem tržištu ulaze u ovaj krug, odmah nakon izlaska iz fabrike.

Pravi paradoks je činjenica da uprkos slobodnim auto-putevima i eminentno moćnim sedanima, nijedan sa ove liste ne dolazi iz Nemačke, Japana ili Italije.

Jedini novi automobili koji mogu da podnesu i ponude takvu brzinu potiču iz zemalja u kojima je engleski maternji jezik. Ako pratite vesti iz automobilskog sveta, verovatno ćete moći da pogodite koji su.

BENTLEY FLYING SPUR W12 S

Bentley je proizveo nekoliko verzija svog Continental modela koji dostiže ovu brzinu, a inženjeringom su Bentaygu crossover doveli do iste granice, a skoro su to isto ponudili i sa svojim Flying Spur modelom. Predstavljen prošle nedelje, novi model sa četvora vrata i W12 S motorom može da dostigne ovu brzinu. Njegov 6.0 litarski twin turbo motor sa dvanaest cilindara ima 626 konjskih snaga. Iako je prilično težak i glomazan, ovaj automobil je ponaša kao prava raketa.

ASTON MARTIN RAPIDE S

Flying Spur nije jedini model sa četvora vrata iz Engleske koji upada u ekskluzivni krug ovih brzih sedana – tu je i Aston Martin Rapide s. To je zapravo DB9 u verziji sa četvoro vrata, koji sadrži 6.0 litarski V12 motor sa unutrašnjim sagorevanjem, koji ima 552 konjske snage.

CADILLAC CTS-V

Detroit je dokazao svoju sposobnost proizvodnje sedana koji mogu biti pravi rivali modelima sa evropskog tržišta, kada su predstavili najnoviji Cadillac CTS-V. Ovaj automobil sa izuzetno visokim performansama sadrži 4.4 litarski twin turbo V8 motor sa 640 konjskih snaga.

DODGE CHARGER SRT HELLCAT

Dodge je takođe demonstrirao da ne morate ići na luksuzno tržište ako želite da imate super-sedan koji je sposoban da dostigne ovu brzinu, kada su predstavili svoj Hellcat motor. Ova monstruozna zver od 6.3 litra sa superchargerom i osam cilindara ima 707 konjskih snaga. Dostupan je u kupe verziji takođe, ali model sa četvora vrata do stotke ide za samo 2.9 sekunde.

POSEBNE POČASTI

Veliki broj sedana sa vrhunskim performansama nije dospeo na našu listu. Alpina, BMW M GmbH, Mercedes_AMG i Audi Quattro divizije kreiraju neverovatno moćne i sposobne sedane. Porsche Panamera, Maserati Quattroporte i Jaguar XJR su takođe veoma moćni, ali nedovoljno da bi se našli na našoj listi.

Ne želimo da kažemo da su ovi sedani jedini način da se četvoro ljudi provoza pri ovoj ludoj brzini. Aston Martin Vanquish, Bentley Continental GT Speed i Ferrari GTC4 Lusso će vas dovesti do toga, ako vašim prijateljima ne smeta da se uvuku u automobil kroz dvoje vrata. Tjuneri poput Brabusa i G-Power često nude modifikacije naizgled običnim sedanima, koji potom postaju vredni pomena na ovoj listi.

Najudobnija opcija je svakako Bentley Bentayga, koji trenutno drži tron kao najbrži SUV model, a verujemo da će se na toj teritoriji još neko vreme zadržati sam.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group