Brend Jeep zabeležio novi globalni rekord svih vremena

Drugu godinu zaredom brend Jeep postavlja novi globalni rekord u prodaji svih vremena. Prodaja od 731. 565 vozila brenda Jeep širom sveta u 2013. godini nadmašila je raniji rekord od 701. 626 vozila, koji je postavljen 2012. godine. 

„Vozila brenda Jeep sada su zabeležila poraste u prodaji širom sveta i na tržištu SAD-a četvrtu godinu zaredom, sa uzastopnim postavljanjem globalnog rekorda u prodaji,” izjavio je Majk Menli, predsednik i generalni direktor kompanije Jeep Group, Chrysler Group LLC. „Klijenti očigledno cene novu ponudu brenda Jeep koja donosi brojna poboljšanja u dinamici pri vožnji i u potrošnji goriva, kao i legendarne mogućnosti pogona na sva četiri točka koji je naš zaštitni znak. Posebno smo zadovoljni performansama modela Jeep Cherokee koji je ostvario prodaju od više od 25. 000 vozila u prva dva meseca izlaganja u izložbenim salonima,” dodao je Menli.

„Ostvarili smo ovaj rekord u najvećem segmentu globalne prodaje terenskih vozila (SUV-a) za tri četvrtine godine. Sa kompletnom ponudom efektivnih i efikasnih terenaca – i sa modelom Cherokee koji je stigao u izložbene salone širom sveta; očekujemo da se talas prodaje nastavi i u 2014. godini.” 

Prodaja vozila brenda Jeep porasla je za 4 procenta na globalnom nivou u odnosu na 2012. godinu, a za 3 procenta u SAD-u.Prodaja vozila brenda Jeep porasla je u 2013. godini za 26 procenata u azijsko-pacifičkom regionu. U Kini, na najvećem tržištu automobila u svetu, prodaja vozila brenda Jeep porasla je za 29 procenata u 2013. godini. U prodaji vozila brenda Jeep na globalnom nivou i u SAD-u prednjači model Grand Cherokee (255. 005 vozila na globalnom nivou; 174.275 u SAD-u), slede ga modeli Wrangler (210.715 na globalnom nivou; 155.502 u SAD-u), Compass (121. 626 na globalnom nivou; 52.993 u SAD-u), Patriot (103.577 na globalnom nivou; 75.797 u SAD-u) i Cherokee (31.330 na globalnom nivou; 25.786 u SAD-u). Ukupna prodaja modela Jeep Compass, Patriot i Wrangler doprinela je njihovoj najboljoj prodaji svih vremena širom sveta i u SAD-u. Godina 2013. ujedno je i četvrta uzastopna godina porasta u prodaji modela brenda Jeep, i na globalnom nivou i u SAD-u. U 2012. godini brend je ostvario poraste u prodaji od 19 procenata na globalnom nivou i od 13 procenata u SAD-u u odnosu na 2011. godinu. U prethodne dve godine ostvareni su porasti u prodaji od 41 procenta na globalnom nivou/41 procenta u SAD-u i od 24 procenta na globalnom nivou/26 procenata u SAD-u).

 
Brend Jeep

Zasnovan na legendarnom nasleđu starom više od 70 godina, brend Jeep nudi autentična terenska vozila sa vodećim performansama u svojoj klasi, vrhunskim dizajnom i raznovrsnošću, namenjena onima koji uživaju u izuzetnim putovanjima. Brend Jeep vas otvoreno poziva da živite život punim plućima, tako što vam nudi kompletnu seriju vozila koja svojim vlasnicima i dalje pružaju osećaj sigurnosti da mogu da krenu na svako putovanje sa potpunim poverenjem u svoje vozilo. Ponuda vozila brenda Jeep sastoji se od modela Cherokee, Compass, Grand Cherokee, Patriot, Wrangler i Wrangler Unlimited. Kako bi zadovoljili potrebe potrošača širom sveta, svi modeli brenda Jeep koji su u prodaji izvan Severne Amerike u ponudi su sa konfiguracijama vožnje i sa leve i sa desne strane, kao i sa mogućnostima benzinskih i dizel-motora. Modeli su  dostupni u više od 150 zemalja širom sveta.

FIAT GRUPA

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group