BMW X6 - poslednje vesti

Nova generacija popularnog BMW-ovog crossovera, koji je vrlo uspešno upario karakteristike SUV-a i coupea i svojim dolaskom na tržište osnovao vlastiti podsegment i ostvario odlične prodajne rezultate, biće predstavljena krajem ove godine na auto salonu u Los Anđelesu...

 



Kao što je i do sada bio slučaj, novi X6 će se bazirati na modelu X5 i predstavljaće njegovu sportsku i elegantniju verzijuu. Za razliku od prethodnika novitet će narasti i ponuditi putnicima više prostora unutar kabine i unutar prtljažnika. Dizajn se neće puno menjati, odnosno radiće se o evoluciji sadašnjeg stylinga u smeru usklađivanja sa poslednjim linijama u BMWu. 

Iako bi platforma trebala da ostane izrađena od čelika, novi X6 će biti lakši od trenutne generacije koja u osnovnoj verziji teži 2145 kg, što će se prvenstveno pozitivno odraziti na ekonomičnost automobila. U tome će svakako pomoći i nova linija motora. 

Konkretnije, osnovu motorizacije bi trebali da čine 6-cilindrični 3,0 twin-scroll turbodiesel i tri-turbo benzinski pogoni iste zapremine, a slediće ih dorađene verzijee 4,4 V8 turbo motora koji će pokretati i M verziju snage oko 560 KS. Takođe, u ponudi će se naći i hibridna verzija koju će činiti kombinacija 6-cilindričnog 3,0 benzinca i električnog motora. 

Prodaja novog X6 će započeti krajem ove, odnosno početkom naredne godine, a za razliku od prve generacije koja gotovo da nije imala konkurenta, novom modelu bi u borbi za kupce trebao da se suprotstaviti i Mercedesov MLC. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group