BMW povlači M modele zbog opasnih šrafova

Više slika

Više slika

Čak je i M asortiman, koji je vrhunska ponuda BMW brenda, pogođen talasom povlačenja modela zbog raznih problema…

M opseg BMW brenda, verovali ili ne, ima problem sa zavrtnjima. Kako smo mi razumeli, ovaj opoziv modela potekao je od prethodnog opoziva, ali je fokusiran na drugim komponentama. Pre nekog vremena, određeni M modeli su bili povučeni i vraćeni jer su morali da dobiju zamenski zglob u pogonskoj osovini, koji je nekako napustio fabriku bez svih tretmana koji su mu bili neophodni, pa je kao takav veoma lako mogao da blokira i izazove nesreću. Rezultat ove zamene je nova zamena, zahvaljujući ponovo upotrebljenim zavrtnjima i šrafovima.

Tokom servisiranja ovih modela, odnosno njihove zadnje diferencijale, zavrtnji zadnjeg pod-rama su ponovo iskorišćeni umesto da budu zamenjeni. Ponovna upotreba ovih delova može dovesti do odvijanja, što, kao što i sami možete pretpostaviti, nikako ne može da bude dobro, a posebno na vozilima sa visokim performansama.

Kako kažu iz ovog brenda, olabavljeni šrafovi mogu da utiču na upravljanje i kontrolu vozila, što kao rezultat ima povećani rizik sudara, u zavisnosti od aktivnosti koju automobil ima, kada šrafovi popuste.

BMW brend će obavestiti vlasnike automobila koji su ugroženi, a zvanični dileri će obaviti potrebne popravke, naravno bez troškova. Ova akcija počinje od 24.oktobra, a modeli koji mogu biti ugroženi ovom nepažnjom su 2016 BMW M2 kupei, 2015-2017 M3 sedani i 2015-2016 M4 modeli u kupe i kabrio verzijama.

Nadamo se da će vlasnici ovih modela biti svesni svojih automobila i problema koje im ovo može prouzrokovati, kako ne bi došlo do neke nezgodne situacije pre nego što ih BMW kontaktira.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group