Bentley Turbo R kao definicija elegancije na točkovima

Više slika

Više slika

Kada kažete Bentley, sportak, gotovo sigurno, nije prvi pridev koji vam pada na pamet...

Kreiran u eri kada veliki proizvođači automobila nisu mogli manje da brinu o zaštiti životne sredine, Bentley Turbo R stvoren je na bazi Mulsanne modela, ali dolazi sa boljim ciframa performansi i lepršavošću koji su nastali zahvaljujući V8 motoru od 6.500 cc i postavci sportskog vešanja.

Uzimajući u obzir neverovatnu veličinu modela i težinu od 2.390 kg, on je iznenađujuće gibak i kreiran je kao izuzetan na pravoj liniji, gde je u trkama jedan na jedan sposoban da razvije 217 km/h, a njegove sportske mogućnosti privukle su pažnju svih medija i javnosti tog vremena.

Da napomenemo, automobil je kreiran 1991. godine, a finiširan je Beluga Black bojom, sa duplim Cardinal Red nebom iznad crnih sedišta enterijera putničke kabine, a sve što vidite na fotografijama brižno je negovao trenutni vlasnik modela, inače profesor na koledžu, predstavljajući svoj prelepi model na različitim događajima i sajmovima automobila. Kako profa tvrdi, njegov automobil dolazi u savršenom stanju i uprkos tome što puni 26 godina, poseduje svega 47.756 pređenih kilometara na odometru.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group