Ayrton Senna i Honda NSX

Za neke je Formula 1 bila na vrhuncu devedesetih godina, kada su neki od najpoznatijih vozača bili aktivni, a među njima i Ayrton Senna...

 

Brazilski mag je počeo svoju karijeru u kartingu, pa se prebacio na Formulu 3, pre nego što je debitovao u Formuli 1, sa Toleman-Hart, 1984. godine. Naredne godine je prešao u Lotus-Renault, kako bi se nešto kasnije prebacio u McLaren-Honda 1988. gde mu je kolega bio Alen Prost, a tada je i osvojio prvi šampionat. 

Pre nego što je izgubio život 1994. godine na Velikoj nagradi San Marina, na stazi Imola, Aytron je izabran za najboljeg i najuticajnijeg vozača Formule 1, a pored sećanja, on živi i kroz jedan čuveni automobil: Hondu NSX. 

Senna je pomogao Japancima da naprave ovaj impresivni automobil i ubedio ih da unaprede šasiju i vešanje, nakon što ga je vozio na nekoliko staza, uključujući i Nurburgring, pa je iz tog razloga kreator ovog videa iz Holandije, odlučio da iskoristi ovaj automobil kako bi napravio omaž Ayrtonu Senni. 

Naracija nije bila potrebna za ovaj video od 3 minuta i 24 sekunde, osim pozadinskog zvuka iz nekoliko klipova koji prikazuju pokojnog vozača, a tu je i odlični zvuk V6 motora. 

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group