Audi Sport bi mogao sam da kreira hiperautomobil

Više slika

Više slika

Stiven Vinkelman, vlasnik Audi Sport segmenta, veruje da ova kompanija može razviti hiperautomobil kako bi postao rival dolazećem Mercedes-AMG Project One.

Tokom jednog razgovora tokom trke izdržljivosti koja traje 12 sati u Bathurstu, Vinkelman je izjavio da dolazeći iz svoje bivše postave Lamborghini, on bi želeo da bude deo jednog takvog projekta koji će definitivno testirati vrednost Audi Sport brenda.

"Dolazim iz brenda u kome smo radili ovakve i slične stvari u prošlosti i preneli celokupan koncept hiperautomobila na novi nivo, u kome se sve svodi na ograničenu seriju automobila visoke cene, koji testira kvalitet samog brenda i može predstavljati dobru ideju."

Vinkelman je takođe izjavio da nemačka firma poseduje veliko trkačko nasleđe koje se može ispostaviti kao veoma velika prednost prilikom kreiranja jednog takvog automobila.

"Hiperautomobil uvek mora imati priču iza sebe, ovakvi modeli bi trebalo da dolaze sa nasleđem i nečim što je konstantno i čisto sa istorijom ili budućnošću kompanije Audi. Govorimo hipotetički, ali ja mislim da sve može biti cenjeno na jedan ili drugi način. Vidim da postoji veliki potencijal za ovakve tipove automobila u Audi Sport odeljenju i imajući u vidu istoriju u sportskim takmičenjima sa modelima Silver Arrow, WEC i GT3 automobilima dolazi mnogo dobrih i različitih ideja", izjavio je.

Za razliku od kompanije BMW, Audi sport i Mercedes-AMG dolaze kao jedina dva proizvođača iz velike nemačke trojke, koji trenutno nude izvorne superautomobile u formi R8 i AMG GT modela. Tako da uopšte ne predstavlja iznenađenje to što brend Audi želi da prati Mercedes na tržištu hiperautomobila.

Međutim, Vinkelman je potvrdio da u ovoj fazi, misli o Audi Sport hiperautomobilu ne predstavljaju ništa drugo do puke maštarije.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group