Audi očekuje da A3 bude najprodavaniji model

U sredu Audi je pokrenuo proizvodnju A3 sedana, modela za koji proizvođač očekuje da prestigne prodaju A3 hatchback modela i kabrioleta. "Očekujemo da će se svaki drugi vlasnik A3 modela, odlučiti za A3 sedan u budućnosti", rekao je za Audo Josef Schlossmacher. A3 sedan je prvenstveno namenjen za američko i kinesko tržište, gde su sedani popularniji nego u Evropi...

 

Audo je uložio preko 900 miliona € da bi proširio Gyor fabriku koja je jedna od najvećih proizvodnih pogona za motore. Fabrika takođe prozvodi TT model, kao i A3 kabriolet. A3 sedan će triplirati proizvodnju u ovoj fabrici, na 125 000 automobila. 

Audi A3 sedam stiže u salone po Evropi u trećem kvartalu ove godine sa početnom cenom od €24,300 u Nemačkoj. Prodaja u SAD će početi početkom naredne godine, dok će Kina dobiti svoje primerke krajem ove godine. A3 sedan će se prozivoditi i u Kini u novom postrojenju Foshan.

Audi je otvorio 2000 dodatnih radnih mesta u Mađarskoj zbog planova proširenja, što povećava broj radnika u Međarskoj na 9000.

Audi A3 sedan će biti dostupan sa 3 motora, jedan TDI i dva TFSI modela, sa snagama između 140ks i 180ks. Najjača verzija će imati 296ks. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group