AMG po prvi put samostalno

Više slika

Više slika

Ova ideja je došla nakon uspešne godine tokom koje su uspeli da produže svoju proizvodnu liniju...

Mercedes AMG je odlučio da prvi put u istoriji, na jednom sajmu istupi samostalno i na posebnom izložbenom prostoru. Za razliku od 400 AMG performans centara koji su otvoreni u poslednjih 9 godina i 40 zemalja širom sveta, koji su integrisani u postojeći opseg ovlašćenih prodavnica Mercedes-Benz vozila, izložbeni prostor kompanije AMG smešten u tokijskom Sategaja distriktu u Japanu, deluje sam za sebe i nevezano sa Mercedes štandom. Druga posvećena salonska postavka će pratiti trenutnu ove godine na sajmu automobila u Sidneju.

"Nova posvećena prodavnica u Tokiju formira centralnu tačku mreže dilera i definiše sledeću fazu naše prodajne inicijative. Sa ovim, mi osiguravamo eksluzivnu i kompetentnu brigu za postojeće i buduće kupce i korisnike AMG modela pri samoj kupovini. Radnja služi kao model budućim samostalnim projektima u ostalim velikim gradovima sveta, koje je upravni odbor već odredio za sledeća odredišta. Još jedna posvećena prodavnica će biti otvorena u Sidneju pred kraj ove godine", izjavio je gazda Mercedes-AMG grupe Tobijas Moers.

Tokijski izložbeno prodajni prostor dobija centralnu tačku sa poslednjim dodatkom sa gornjeg kraja opsega podbrenda, modelom Mercedes-AMG GT R, koji je izašao prošlog leta tokom događaja Goodwood Festival of Speed. Motor koji pokreće ovaj moćni model visokih performansi ima zapreminu od četiri litra i poseduje 8 ventila, što je sasvim dovoljno da točkovima isporuči 577 ks i 700 Nm obrtnog momenta, omogućujući automobilu da dostigne 100 km/h iz mesta za samo 3,6 sekundi i maksimalnu brzinu od 318 km/h.

Međutim, GT R neće stajati na vrhu AMG porodice još dugo, jer Nemci već pripremaju hiperautomobil koji će ga zameniti u radnji.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group