Alfa postaje samostalna kompanija?

Direktor Fiat Chrysler Automobiles - Sergio Marchionne, želi da Alfa Romeo postane samostalna kompanija unutar FCA grupe, nešto kao Ferrari i Maserati, što će biti deo njegovog plana da se oživi ovaj brend...

 

Prema neimenovanim izvorima Autonewsa, Alfa Romeo će objaviti ove planove 6og maja, kada FAC grupa bude objavljivala svoj petogodišnji plan  u Detroitu. 

Nove glasine o sudbini Alfa Romea takođe navode da bi brend mogao da se proizvodi isključivo u Italiji, kao i da će od Ferarija preuzeti motore, ali i zanimljiv podatak da će ponuda biti sačinjena isključivo od automobila sa zadnjim pogonom, odnosno pogonom na svim točkovima kada su u pitanju krosoveri i SUV-ovi. 

Ovaj potez predstavlja četvrtu novu strategiju koju će predložiti za Alfa Romeo od kada je u Fiatu od 2004. godine. Malo je reći da su prethodni planovi, koji su predviđali prodaju od 500.000 tokom 2014, odnosno 300.000 do 2016 propali s obzirom da je Alfa Romeo tokom prošle godine prodao samo 101.000 automobila, od čega 90 posto u Evropi.

Očekuje se da će prvi automobili sa pogonom na zadnje točkove izaći 2016. godine sa high-end verzijama koje će pozajmiti V6 motore iz Ferrarija. 

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group