ABT

Sa trkačke staze na put...


Sve je počelo pre 117. godina sa revolucionarnom idejom. Johann Abt je kreirao spravu koja omogućavala kočijama da se kreću po hladnim zimama koje su karakteristične za Bavariju, dozvoljavajući tako mladoj kompaniji da se razvija. Istovremeno, Abt je radio i sa automobilima. Veza koju danas ima sa četiri brenda, pre svega sa Audijem, je počela krajem Prvog svetskog rata.  

Trenutno, kompanija proizvodi inovativne solucije za Audi i Volkswagen automobile, ali i za druge brendove iz VW grupe. Vozila, zajedno sa delovima, su proizvedena po najvećim standardima i obogaćena su uspešnom istorijom ove nemačke kompanije. Više od od šest decenija iskustva u motorsportu je primenjeno u izradi ABT Sportsline automobila. Pored toga, ova kompanija je u zadnjih deset godina sa Audijem Sport proslavila šest DTM šampionata.

ABT Sportsline predstavlja inovatnivni inžinjering, ekstravagantan dizajn i dinamičnost. Sve ABT modifikacije na motoru prolaze mnoge testove. ,,Naše modifikacije ne smeju uticati na radni vek motora ili na neke druge kompnente. Uvek moraju da se prilagode motoru automobila", kazao je Hans Jurgen, direktor kompanije. Svi motori se testiraju na putu i na dinamometru. Inače, ABT kompanija ima najnaprednije objekte za testiranje automobila u Nemačkoj. Takođe, kočioni sistem i delovi šasije moraju proći proveru od strane ABT inžinjera. Izrada i vožnja su od istog značaja kao bezbezbednost i pouzdanost.

ABT Sportsline dizajn i aluminijumske felge su standardni dekorativni dodir, a izduvni sistem sa četiri grane će svakog Audija i Volkswagena učiniti da zvuči i izgleda fantastično, ali i aerodinamični paket će učiniti isto. Kupci mogu biti sigurni da se svi automobili prave po visokom nemačkim standardima i da će dugo trajati.

ABT Sportsline je lider u svetu kada je u pitanju modifikovanje automobila iz Volkswagen grupe. Kao lider na tržištu, ova kompanija ima svoje distributerske mreže širom sveta. Samo u Nemačkoj je 125 ABT partnera i potrošači mogu naručiti svoj automobil preko Audijevog ili VW salona. ABT Sportsline se može pronaći još i u Rusiji, Italiji, Turskoj, Švarcajskoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji, Aziji i Australiji.

A. D.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group