Čarobna turneja legendarnog Poršea

Porše je proveo cenjene goste iz istočne Evrope kroz prelepe krajolike Istre i Dalmacije...

Jedna od najlepših automobilskih tradicija istočne Evrope se nastavlja. Čuvena nemačka automobilska kompanija Porše (Porsche) i ovog proleća održala je svoju tradicionalnu turneju po prelepom hrvatskom primorju za specijalne goste – od Kazahstana do Srbije – tokom koje su specijalni gosti imali retku priliku da testiraju do sada najveći broj izuzetnih modela Poršea kroz izazovnu vožnju prelepim krajolicima Istre, Dalmacije, Plitvičkih jezera i autoputeva Hrvatske.

Izuzetne prirodne čari priobalja, planinskih visova, prolećem okupanih ravnica, jezera i morskih prostranstava doživljenih kod Opatije, Rovinja, Motovuna, Groznjana, Livada, Momina, Rijeke, Crikvenice, Selca i Plitvica i ovog puta bile su prožete ekskluzivnim sadržajima gostoprimstva Poršea – poput vrhunskih gastronomskih, kulturnih, i istorijskih prezentacija u nekim od svetski poznatih centara i naseobinama svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCA.

Od nadahnjujućih Kapija Jadrana, preko otmenog šarma Opatije, romantičnog Rovinja, dražesnih Selca i velelepnih Plitvičkih jezera – elegantne linije Poršeovog legendarnog modela Carrera (u standardnoj i pojačanoj 4S verziji) i neverovatne tehničke performanse mlađih Poršeovih aduta poput novog Boxstera i Caymana – činile su ovo iskustvo izuzetnim za učesnike – kao i pratioce Poršeove ture, gde god se ona zatekla.  Varljivo prolećno vreme bilo je samo dodatni izazov za Poršeov konvoj – koji je prikazao svu adaptibilnost svojih vrhunskih modela u uslovima snega, kiše, vetra – ali i jarkog sunca koje je pružilo prelepi ambijent za neke od najlepših fotografija sa ovog tradicionalnog događaja. Pošto je veliki broj modela bio zastupljen u verziji kabrioleta (sklopivi i rasklopivi za ispod devet sekundi !), Poršeovi gosti su mogli da uživaju u prelepim pejsažima uz “vetar u kosi”, i da direktno razmenjuju utiske o modelima sa meštanima – koji su sa velikim interesovanjem pratili ovaj pokretni festival vrhunskog automobilizma.

Oduševljene zvanice su posebno uživale u visokoj estetici, komforu i usluzi nekih od najboljih hotela u ovom delu Evrope –Monte Mulini u Rovinju, novootvorenom Hotelu Amabilis u biseru rječke rivijere Selcama (čiji je vlasnik, interesantno, naš zemljak iz Banjaluke) i tradicionalno otmenoj Esplanadi u Zagrebu – među kojima je našoj javnosti najpoznatiji bio proslavljeni hrvatski maneken, a danas automobilski i nautički ekspert, kum Frana Lasića – Mario Jelavić.

Sigurni smo da ćete uzivati u foto-izveštaju sa ovog jedinstvenog tradicionalnog događaja, sa željom da Porše turneja jedne godine poseti i naše prelepe krajeve!

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group