40 godina Serije 3

Bez sumnje se može reći da je BMWova serija 3 postigla kultni status, a ovaj video ilustruje sve forme ovog modela, od 1975. godine, sve do današnjeg dana...

 

U svojoj istoriji dugoj 40 godina, serija 3 je porasla, ali ćete u videu primetiti da je današnja serija 3, pogotovu model M3, evolucija i sazrevanje starijih modela. 

Nebitno da li pričamo o kupe, sedan, ili nekom drugom modelu, u pitanju je isti automobil sa pogonom na zadnje točkove koji je spreman da napravi frku, a to je nasleđe BMWa. 

Od svog skromnog početka, serija 3 je bila opremljena sa motorom iz Formule 2 koji je bio podešen na 306PS, a onda stavljen u Group 5 Special Touring kategoriju, gde je i dobio nadimak "leteća cigla". 

Generacije koje su pratile, sa internim imenom E30, su dalje produbile interesovanje ove kompanije za trke. BMW je izdao čak i proizvodnu varijantu trkačkog automobila, kako bi dobio homologaciju za Grupu A, a ostatak je istorija. 

Ipak, nije M3 ono što je definisalo seriju 3 kao sportski automobil, pošto je to bio i u slabijim verzijama.

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group