40 godina evolucije legendarnog modela

Više slika

Više slika

Ukoliko ste ljubitelj stare stodvadeset trojke, posmatranje tog modela postavljenog pokraj W213 E klase može vam pružiti pravi uvid koliko je Mercedes otišao daleko po pitanju dizajna.

Još jedan razlog da uživate u ovim fotografijama predstavlja to što one ne nude samo uvid u 40. godina evolucije kompanije Mercedes-Benz, već i u evoluciju automomoto industrije i toga kako je ona bila oblikovana vremenom.

Za ove slike je bio zadužen Mihai Tarus iz Praga, a nešto što možemo reći o ova dva modela, jeste da ne postoji način na koji ne bismo mogli da cenimo činjenicu da 40. godina nakon što je W123 dizajniran, njegov naslednik, na neki način, i dalje koristi identičnu formulu. Ono što se pod prethodno pomenutim podrazumeva jeste upotreba dugačkog zadnjeg dela luksuznih limuzina koje dolaze u rasporedu sa motorom smeštenim sa prednje strane i zadnjom vučom.

Pored svega, samo zamislite nekoga ko je odrastao krajem sedamdesetih godina i to kako je njemu kada se nađe ispred W213 E-Class modela, što gotovo svaka od starijih generacija može osetiti kada uporedi određenu seriju i njene automobile od pre nekoliko decenija i sadašnje.

Zapravo, kada vizuelno uklonite točkove najnovijeg modela, sa njegovim oblim panelima i impozantnim stavom, neko ko je živeo pre 40. godina bi veoma lako mogao da pomisli kako je reč o nekoj vrsti minijaturne, futurističke podmornice.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group