1957 Rolls Royce Silver Wraith Vlasništvo H.E.N. Alfredo D’Angieri, Ambasadora Belize.

Više slika

Više slika

Automobil poseduje mesta za 7 putnika za koje je zaslužno duže međuosovinsko rastojanje napravljeno na bazi Rolls Royce Silver Wraith 1957, naručenog od strane Samuel Robinson-a, osnivača lanca supermarketa u Filadelfiji i Delaveru.

Posle njegove smrti 1959., Silver Wraith postaje vlasništvo prestižne produkcijske kuće Norman, Craig & Kummel Inc. u Njujorku.

13-og maja 1988., kupljen je od strane prodavca automobila u ime Švedske Kraljevske porodice, a od tog dana auto nije vožen sve do 14-og maja 2013.,  kada je postao vlasništvo H.E.N. Alfredo D’Angieri, ambasadora Belizea.

Silver Wraith, dovezen je u Italiju zbog restauracije, a ambasador je tražio, od poznate modne kompanije Hermès iz Pariza, da enterijer automobila bude kombinacija žute i sive boje.

Enterijer je urađen od Hermes kože, a novi ton žute stvorili su za otvaranje njihove vodeće prodavnice u Via Montenapoleone u Milanu.

Enterijer automobila sačinjen je od skupocenog drveta, upotpunjava ga servis šoljica za čaj, šampanjac i šampanjske čase, cigare i sve ono što Njegova Ekselencija poželi. Silver Wraith je zaista simbol elegancije.

2014. godine automobil je transportovan u Chichester, Engleska gde motor i mehanika bivaju obnovljeni u radionici Mark Taylor-a, jednog od najznačajnijih stručnjaka Rolls Royce-a u svetu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group