Bentley Le Mans Racer iz 1928. godine

Više slika

Više slika

Mi smatramo da su modeli kompanije preskupi i oni uglavnom variraju od 200.000 za Bentayga ili Continental seriju, sve do 300.000 koliko je potrebno izdvojiti za Mulsanne.

Ali, oni nisu ni približno skupi kao Flying B model koji je procenjen na neverovatnih sedam miliona i verovatno će biti prodat na aukciji Amelia Island Concours d'Elegance kuće koja će biti organizovana u martu.

Ono što možete videti u galeriji jeste 1928 Bentley 4½-Litre Le Mans Sports, znan kao jedan od najvažnijih modela ovog brenda koji je ikada napravljen. Šasijskog broja KM3088, ova legenda poseduje Vanden Plas karoseriju, ali i mnogo toga drugog osim nje.

Ovaj automobil je dvostruki Le Mans učesnik, sa trećim mestom koje je osvojio 1929. godine. On je takođe završio treći na Brooklands Double Twelve trci iste godine, što ga čini jednim od samo dva fabrička modela automobila koji su osvojili dve medalje te godine. Do svoje prodaje privatnom vlasniku - prvom od mnogih - model je korišćen kao automobil za vežbu, kako bi na kraju proveo više od 40. godina u istoj porodici Roze.

Dobro dokumentovane istorije, savršeno očuvanog stanja i potpuno restauriran, za ovaj i više nego klasični model, slobodno možemo reći legendarni automobil, predviđa se cena između 6,5 i 7,5 mililona dolara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group