FEDERALNA ISTRAGA U TESLA MOTORS

Kompanija Tesla motors našla se pod federalnom istragom zbog potencijalne upotrebe inostranih umesto američkih rezervnih auto-delova.

Kompanija je imala svojih uspona i padova u poslovanju. Prema izveštaju Washington Post-a, nad poslovanjem kompanije se u poslednjih godinu dana sprovodila detaljna istraga od strane agencije Immigration and Customs Enforcement. Kompanija je 2010. godine primila kredit u iznosu od 465 miliona američkih dolara od strane Ministarstva za energetiku, i upravo zbog toga je bila pod stalnim nadzorom da li koristi inostrane delove u proizvidnji svojih modela.  

Zone slobodne trgovine podignute tokom 30-tih godina, kreirane su sa namerom da predstavljaju mesta gde se proizvodi mogu kupiti bez uobičajnih dažbina i procedura pri uvozu. Tesla Motrors svoje rezervne delove nabavljala je upravo u jednoj od ovih zona, smeštenoj u San Joze-u. Ali istraživanja su pokazala da kompanija nije obuhvaćena programom predsednika Obame, kojim se nalagala striktna kupovina američkih proizvoda. S’ tim u vezi kompanija nije prošla sa kaznom federalnog suda, i u svojim poslovnim  izveštajima ne krije da koristi Panasonic-ove baterije za svoje automobile na električni pogon.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group