Zenvo TS1 GT premijerno u martu

Više slika

Više slika

Zenvo Automotive je predstavio svoje novo specijalno izdanje hiperautomobila koji je spreman za Ženevu.

Model poseduje 1.180 ks i 1.100 Nm obrnog momenta, dok je danski proizvođač nedavno objavio prve fotografije svog TS1 GT modela i na njima se vidi nešto karbonske karoserije, koja svoju inspiraciju duguje desetogodišnjici modela automobila. Ista fotografija takođe otkriva model u plavoj nijansi karoserije sa mat zlatnim felnama krakova u obliku slova Y, crnom centralnom kapom i crnim obodom.

Sa svim ovim reklamnim i marketinškim trikovima, Zenvo je upravo objavio i prve zvanične fotografije svog hiperautomobila sa 1.163 ks koji takođe sadrži i sedmostepeni Sports menjač, sastavljen u 'Dog Box' konfiguraciji sa helikat brzinama, koja nudi munjevito brze transmisije od 40 milisekundi. Ispod haube se nalazi V8 jedinica zapremine 5,8 litara, ultra lake aluminijumske konstrukcije, ravne radilice i vazdušnog „vazduh – vazduh“ sistema hlađenja.

Pojavile su se glasine da je maksimalna brzina novog TS1 GT modela iznosi 402 km/h, ali je njegova brzina, na svu sreću, matirana kao kod svih ostalih regularnih TS1 modela hiperautomobila, tako da će ovogodišnji ženevski primerci dolaziti sa limitom od neznatno manjih 375 km/h i ubrzanjem od 0 do 100 u rekordnoj cifri koja iznosi 2,8 sekundi.

Što se tiče ukupnog izgleda automobila, Zenvo TS1 GT je dizajniran sa savršenim enterijernim i eksterijernim karakteristikama na umu, dok se slobodno može reći da je njegova pojava inspirisana lavicom koja vreba svoj plen u prirodi.

Malo bliži pogled otkriva na koji način oštre linije rubova točkova, krova, sigurnosnih pojaseva i donjih delova usisnika vazduha deluju robusno i daleko mišićavije od organskih površina koje predstavljaju njihovu dramatičnu refleksiju, kako proizvođač voli da istakne.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group