VW bi mogao da predstavi bežično EV punjenje do 2017.

Neki od Volkswagenovih plug-in hibrida i električnih modela kao što je e-Golf (na fotografijama) mogli bi da imaju bežično punjenje u narednim godinama.

Proizvođač automobila ima planove da ponudi bežično - ili induktivno - punjenje, kao opciju na nekim modelima do 2017., prema nekim izveštajima.

Vlasnici će dobiti dodatnu pogodnost za punjenje baterija kod kuće, jednostavnim parkiranjem svojih automobila preko senzora. Iako se čini kao odličan dodatak za plug-in vozila, induktivno punjenje još uvek se suočava sa nekim preprekama i treba još da se dorađuje pre nego što postane preovlađujuće.

Ako Volksvagen uđe na tržište suviše rano, kupci mogu biti suočeni sa problemima, sa automobilima koji ne podržavaju tu tehnologiju.

"Na primer, ako imate različite automobile u domaćinstvu ili u firmi, nećete želeti da kupite poseban induktivni sistem za svaki automobil. Možete ga očekivati za otprilike tri godine, kada ćemo biti spremni da ga predstavimo na tržištu.", rekao je VW inženjer Herbert Ruholl za Ecomento.

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group