Urus stiže u Ženevu?

Treći model u Lamborghinijevoj ponudi će biti Urus SUV, pošto je toj model koji će ispratiti Aventador i Huracan...

 

Italijanska kompanija i njihov SUV bi trebao da dođe sa 4.0 twin turbo V8 motorom ispod haube, koji bi trebao da mu dozvoli da dođe do 100km/h za manje od 4 sekunde, što bi trebalo da ga dovede ispred Bentayga modela koji istu brzinu postiže za 4,1 sekundu. Prosche Cayenne Turbo je takođe na 4,1, BMW X6M na 4,2, tako da je najbrži od svih.

Prema Motoringu, koji navodi direktora razvoja i istraživanja iz Lamborghinija, Maurizio Reggiania, novi turbo V8 motor će verovatno doći iz Audija, ali prethodni izveštaji navode da će biti specijalno podešen za SUV. 

Reggiani je rekao da bi Urus mogao da dobije i drugu opciju pogona, u obliku V6 hibridnog pogona. Takođe, tvrde da će Urus biti najlakši i najaerodinamičniji model u klasi. "Neće imati rivale. Biće segment za sebe", rekao je Maurizio. 

Izveštaj navodi da će ovaj automobil koristiti MLB2 platformu, koja se nalazi u novim modelima Bentayga i Q7, a koja može da se modifikuje da koristi karbonske elemente. Ove promene zajedno sa lakšim delovima karoserije bi trebale da zadrže težinu ovog modela ispod 2,3 tone, koliko imaju konkurenti. 

Nekoliko prototipa Urusa je viđeno na dinama u Arapskim Emiratima, na testiranju na visokim temperaturama, pošto se očekuje veliki broj prodatih primeraka u tim krajevima. 

Reggiani je potvrdio šta je Winkelmann rekao nedavno, da će novi Lambo SUV povećati godišnju proizvodnju na 6000 primeraka, pa se očekuje otvaranje preko 500 radnih mesta kako bi se isporučili automobili na vreme. 

Isti izveštaj kaže da će ovaj mdoel biti predstavljen na sajmu u Ženevi 2018. godine...

O.R

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group