Unikatni Ferrari Enzo od 3.5 miliona dolara

Više slika

Više slika

Od 400 Enzo modela Ferrarija ikada kreiranih, samo jedan je dobio telo od čistih ugljeničnih vlakana, što ga čini zaista specijalnim…

Ferrari kompanija je sada već davne 2002.godine predstavila svoj Ferrari Enzo asortiman vrhunskih automobila, koji su nazvani po osnivaču ove kompanije i predstavljaju luksuzne i ekskluzivne superautomobile. Zbog svoje izrazito primamljive aerodinamike, elemenata od karbona i interesantnog izgleda, Ferrari Enzo modeli su se od samog pojavljivanja prodavali kao alva – a verovali ili ne, tražio se automobil više, uprkos njihovoj visokoj ceni.

Prvobitno, Ferrari brend je ponudio samo 349 Enzo modela za kupovinu. Ipak, nakon što su ih sve rasprodali i dobili brdo zahteva za kupovinu, ovaj proizvođač automobila iz Italije odlučio je da napravi još 50, što nas dovodi do ukupne cifre od 399 modela.

Ipak, nijedan od tih modela nije toliko specijalan kao četristoti po redu, odnosno ovaj o kom sada pričamo, koji je napravljen ekskuzivno za Vatikan i doniran u humanitarne svrhe.

Telo ovog automobila ostavljeno je golo, odnosno nije dobilo nikakvu boju, pa sa ponosom nosi svoje detalje od ugljeničnih vlakana. Proizveden je zahvaljujući Carrozzeria Zanasi, kompaniji koja blisko sarađuje sa Ferrari brendom i zapravo izvršava deo njihovog posla, kao i besprekorne projekte prilagođavanja koje naručuju razni entuzijasti i kolekcionari. Oni se bave čak i popravkom oštećenih Ferrari modela.

Ponuđen za kupovinu u Exotic Motors za tri ipo miliona dolara, ovaj Enzo model sadrži Tipo F140 B, šestolitarski V12 motor sa unutrašnjim sagorevanjem, koji može da proizvede 651 konjsku snagu na 7.800 obrtaja u minute i 657 Nm obrtnog momenta.

Njegova visoka cena opravdana je činjenicom da je ovaj ekskuzivni model unikat, a i podatkom da Flojd Mejveder prodaje svog “običnog” Enza za 3.2 miliona dolara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group