Unikatna Phantom Zenit kolekcija

Više slika

Više slika

Rolls-Royce je ovog meseca obelodanio ozbiljne promene koje su nastale na njihovom modelu Phantom.

Dok čeka pojavljivanje sledeće generacije limuzina Phantom, koja je najavljena za 2018.godinu, Rolls je odlučio da prekine proizvodnju kupe i kabriolet varijanti istog modela, ali ne pre no što im je dozvolio da se istaknu na najbolji način. Tu nastupa Phantom Zenith kolekcija, koja predstavlja seriju od pedeset prilagođenih vozila baziranih na poslednjim Phantom kupeima i Phantom Drophead modelima iz iste klase.

"Pošto pišemo potpuno novo poglavlje u istoriji kompanije Rolls-Royce, ja sa oduševljenjem predstavljam besprekornu kolekciju koja toliko elegantno slavi dva svetska najpoznatija luksuzna dobra. Phantom Drophead Coupé i Phantom Coupé", istakao je Torsen Miler Otvos izvršni direktor Rolls-Royce Motor Cars.

Koliko god retki i kolekcionarski ovi ultimativni Phantom kupei bili, ono što je stvarno interesantno kod njih jeste sva ta oprema kompanije Rolls-Royce koja je nekim čudom uspela da stane u karoseriju automobila.

Kolekcija Zenith Phantom je takođe napunjena sa prilagođenim luksuznim potrepštinama, kao što je ugrađeni frižider za šampanjac sa mestom za dve boce i osam kristalnih čaša. Posebni modeli mogu biti opremljeni specijalnim Rolls-Royce priborom za piknik, što uključuje i ostave za sve što vam ikada može zatrebati za obrok na otvorenom.

U slučaju da je potrebno da negde sednete tokom piknika, Rolls je mislio na sve, jer kolekcija Zenith automobila poseduje tapaciranu, kožnu stolicu na rasklapanje koja je smeštena u vratima prtljažnika i nudi mesto za dvoje.

Unutrašnjost ovih modela je presvučena finom kožom, ali akcentima metala i ugljeničnih vlakana takođe. Elegantni držači za čaše su napravljeni od poliranog aluminijuma, dok je brzinometar finiširan brušenim čelikom.

Ispod haube automobila Zenith kolekcije možete zateći isti 6,8 litarski motor sa 453ks i 12 ventila, kao i kod ostalih Phantom modela iz serijske proizvodnje. Kompanija Rolls-Royce nije objavila zvanične cene modela iz ove kolekcije iz razloga što je svih 50 automobila već kupljeno.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group