Ultimativni automobil iz snova

Više slika

Više slika

Mercedes-Benz predstavlja superlativ vrhunskog automobila iz snova u vidu svog novog modela S 63 4MATIC Cabriolet.

Po prvi put u dugogodišnjoj istoriji sportskih automobila i brenda performansi, kompanija Mercedes-Benz nudi četvorosed u kabriolet verziji i segmentu S - klase, što upotpunjuje njihov portfolio proizvoda atraktivnom alternativom za sve automobilske entuzijaste koji poseduju strast prema funkcionalnosti i luksuzu.

Petolitarski AMG V8 BITURBO motor poseduje snagu od 430kw (585ks) i obrtni momenat od 900Nm, AMG performanse 4MATIC pogona na sva četiri točka sa podelom obrtaja orijentisanom na zadnju stranu - kao standard, ubrzanjem od 0 do 100km/h za 3,9 sekundi i kompozitni kočioni sistem, koji čini zaštitni znak ovog brenda zajedno sa bogato opremljenim enterijerima izrađenim od ekskluzivnih materijala.

Vrhunska tehnologija uparena sa ekspresivnim dizajnom enterijera i eksterijera, odmah naglašavaja da je novi S 63 4MATIC Cabriolet napravljen od strane jednog automobilskog entuzijate za drugog. Osnove za superioran i dinamičan karakter ovog vozila je omogućila izrazito kruta struktura šasije, koja sadrži inovativna rešenja kao što je pregrada prtljažnika kreirana od magnezijuma.

Šta više, težina novog modela je ograničena upotrebom laganih litijum - jonskih akumulatora, AMG točkova od lakih legura, proizvedenih putem sofisticiranog načina kovanja, i AMG kombinovanog kočionog sistema koji je takođe optimizovao svoju težinu, što svakako ima savršenog smisla, ako se ima u vidu da je veliki deo školjke, prednji i zadnji, napravljen od aluminijuma.          

Što se tiče maksimalne snage, obrtnog momenta i potrošnje goriva, AMG 5.5L V8 BITURBO motor ostaje i dalje jedan od najefikasnijih proizvodnih modela V8 agregata na svetu. Sa 585ks i 900Nm obrtaja, AMG motor sa osam cilindara zadovoljava najviše standarde. Isto važi i za performanse, jer S 63 Cabriolet ubrzava od 0 do 100km/h za neverovatnih 3,9 sekundi i poseduje maksimalnu brzinu od 250km/h, na koliko je limitiran elektronskim putem.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group