Ulepšani Mercedes-AMG GT C Coupe

Više slika

Više slika

Svi ste čuli za izraz, ono što je dobro ne treba menjati...

Inžinjeri kompanije Mercedes AMG učinili su baš to i u svakom slučaju se slažemo sa njima. Njihov model GT kupe nije na tržištu ni tri godine, a već je dobio osveženu i poboljšanu formu.

Predstavljen na sajmu automobila u Detroitu ove godine, poboljšani Mercedes AMG GT dolazi sa nekoliko naprednih karakteristika. Nešto o čemu će tek biti reči predstavljaju nova i ograničena serija 50, redizajniranju originalnih modela GT i GT S, kao i pripremi novog C-spec kupea takođe.

Model koji stiže povodom pedesete godišnjice kompanije AMG, Mercedes-AMG GT 2018 objavljuje svoje prisustvo novom mrežom hladnjaka. Otvor sa 15 pregrada nazvan AMG Panamericana grille, svoj izgled duguje GT3 trkačkoj verziji modela. Zajedno sa mrežom hladnjaka dolazi i novi prednji branik i vazdušni paneli aktivnog aero sistema koji su debitovali na vrhunskim GT R modelima segmenta i potom pronašli svoj put do čitavog opsega automobila. Tu su i opcioni paketi takođe, uključujući i sistem telematike trake povezan sa pametnim telefonim.

Najbolje od svega je više snage koja dolazi sa novim i osnovnim modelom, u obe varijante kupe i kabriolet, a ona sada iznosi 469 konja, što je trinaest više nego pre, zajedno sa 631 Nm obrtnog momenta. Model S je skočio za 12 ks do 515 i za nešto više od 20 Nm obrtnog momenta na 494. Vreme koje modeli zahtevaju od 0 do 100 iznose veoma respektabilnih 3,9 i 3,7 sekundi.

U slučaju dam ovo nekome nije dovoljno, Mercedes produžava život svom C modelu koji je lansiran u kabrio dvosed i kupe varijanti, donoseći sa sobom mnogo potentniju varijantu četvorolitarskog V8 motora sa duplim turbo punjenjem. Sa 550 ks on se ističe od baznih i S modela, ali se ipak nalazi ispod GT R automobila koji poseduje 577 ks. GT C model takođe sadrži veće točkove na široj zadnjoj osovini, adaptivno zanošenje, aktivno upravljanje zadnjom osovinom i njegovo pojavljivanje kompletira porodicu od šest modela namenjenih uličnoj vožnji, od koji su samo S i R dostupni sa tvrdim krovom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group