Toyota Pixis Mega Kei

Više slika

Više slika

Novi model iz Toyote izgleda kao i igračka, a i ime mu je takvo...

 

Mega je poslednji član Pixis familije koji je proizveo Daihatsu pod ugovorom sa Toyotom, nakon modela Pixis Space, Van/Truck i Epoch, koje ste imali prilike da vidite. 

Možda nećete poverovati sa fotografija, ali Pixis Mega može da poveze četvoro odraslih ljudi, komforno, ako ne prelaze prosečnu visinu japanaca od 170cm. 

Visina kabine je 1455mm što je najviše u ovoj klasi, a ukupna visina vozila 1835mm. Iako je daleko viši nego što je širok, Toyota kaže da Pisix Mega nudi stabilno upravljanje. 

Toyota je takođe izjavila da novi kei automobil nudi dosta prostora za prtljag. Postoji prostor predviđen samo za odlaganje stvari ispod poda gepeka sa kapacitetom od oko 90 litara, što je smanjeno na 4WD modelima za 16 litara. Taj prostor povećava visinu gepeka na maksimum od 1485mm, što znači da visoki objekti mogu da se prevoze bez spuštanja sedišta. 

Pokreće ga 0.66 motor na benzin, koji se nudi u dve verzije. Tu je atmosferski primerak sa 51ks i turbo verzija sa 63ks. Model sa pogonom na dva točka ima prosečnu potrošnju od 3,9 litara na 100 kilometara. Cene kreću od 10 930 dolara. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group