Toyota limitira Yaris GRMN modele u Evropi

Više slika

Više slika

Japanski brend Tojota krči put svom dugo očekivanom povratku na tržište automobila performansi, a posebno u kompakt segmentu, sa novim Yaris GRMN modelom, ali, kako se na kraju ispostavilo, kompanija ne planira da ih prodaje u najvećem mogućem broju.

U najnovijem poduhvatu, japanski proizvođač automobila ograničiće svoju proizvodnju najnovije linije Yaris modela u Evropi, inače prvog Gazoo Racing vozila na našem kontinentu, na samo 40 jedinica, od kojih je oko 100 namenjeno Britaniji, ako je verovati tamošnjim medijima.

Celokupan razvoj najnovije linije Yaris GRMN modela nije finiširan u potpunosti, ali je japanski gigant spreman da započne njihovu proizvodnju početkom sledeće jeseni.

Toyota želi da novi Yaris GRMN bude daleko lakši od postojećih varijanti, ali najbrži i najmoćniji model u svom segmentu takođe. Snaga automobila dolazi iz četvorocilindričnog motora zapremine 1,8 litara, koji stvara 210 ks, dok je uparen sa samo jednom opcijom šestostepenog manualnog menjača.

Šasija je pretrpela nekoliko zahvata tokom modernizacije, mnogo je čvršća od platforme korišćene na regualrnom modelu, dok vešanje sada poseduje kraće opruge i komplet amortizera kompanije Sachs. Takođe, na šasijskom sistemu nalazi se i diferencijal ograničenog proklizavanja brenda Torsen, koji pomaže da se automobil izbori sa dodatnom snagom. Nova ograničena verzija modela Yaris neće posedovati nikakve modove vožnje niti ostale napreve, jer je Toyota pratila veoma jednostavan i, nadamo se, veoma zabavan recept kako bi kreirala najbolji model ove linije ikada.

Prve impresije tokom vožnje, već naglašavaju neverovatno interesatnan kompakt, tako da će biti veoma interesantno videti kako će kompanija Toyota kompletirati svoj Yaris GRMN onda kada se nađe na tržištu. Ovo se naravno odnosi na sve ljude koji će moći da priušte sebi ovaj model, jer, ako imamo u vidu da će biti proizveden u svega 400 primeraka, predstavljaće veoma redak primer na ulicama.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group