Toyota je predstavila Yaris sa 210 ks

Više slika

Više slika

Kompanija Toyota već neko vreme obećava da će kreirati kompakt verziju svog modela Yaris.

Ovo vreme konačno dolazi i premijera će se dogoditi na sajmu automobila u Ženevi za samo nekoliko meseci. Po prvi put prikazan ovde, automobil koji vidite u galeriji jeste novi Yaris kompakt, praćen sa nekoliko tihih detalja kao što je 210 ks, koji ga stavljaju u poziciju da se nosi sa modelima kao što su Renaultsport Clio 200 i Volkswagen Polo GTI sa 189 ks.

Za razliku od modela sa petoro vrata, kompaktni jaris poseduje troje i prirodno, sadrži ostale kako vizuelne, tako i mehaničke dorade. Kao što sami možete videti, ova poboljšanja uključuju usavršen šasijski deo, popoljšanu aerodinamiku i nekoliko živopisnih grafičkih detalja koji podsećaju na trkačku liveriju japanskog proizvođača.

Kompaktni model pojaviće se na štandu kompanije Toyota na švajcarskom sajmu automobila zajedno sa novim WRC spec reli automobilom koji će se takmičiti u Monte Karlu sledeće nedelje.

Dok je evropska divizija japanskog brenda objavila ove preliminarne fotografije i detalja, njegovo globalno predstavništvo je obelodanilo postojanje redizajnirane verzije modela Vitz, kako je vozilo poznato na domaćem, japanskom tržištu. Sa neznatnim kozmetičkim modifikacijama, spolja i iznutra, Vitz će sada dolaziti sa hibridnim pokretačkim sklopom, baš kao i što se model Yaris Hybrid može kupiti na evropskom tržištu.

Jedino što ostaje potpuno nejasno jeste to na koji će način kompanija Toyota razlikovati ovaj model od serije Aqua, koja je japanska verzija slično redizajniranog Prius C automobila, ali će hibridna opcija sa 99 ks biti nuđena samo sa pogonom na prednjoj osovini i spojena sa jedno i 1,3 litarskim konvencionalnim opcijama motora koji mogu biti opremljeni prednjom ili zadnjom vučom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group