Tesla Model X

Više slika

Više slika

Tesla nije očekivao ovako dugačak razvoj ovog mdoela kada nam je prvi put pokazao Concept X, još 2012. godine...

 

Otkriven je u Fremont u Kaliforniji u utorak, a novi Model X dolazi sa impresivnim specifikacijama, ali i oblikom koji verovatno neće svima biti dopadljiv. Ipak, u pitanju je prvi električni SUV, tako da dizajn nećemo dovoditi u pitanje. 

Elon Musk, direktor Tesle, je istakao neke od inovativnih detalja, kao što su Falcon Wings vrata, koja dolaze sa posebnim snezorima kako bi detekovala objekte oko sebe. Musk je parkirao Q7 i Honda Odyssey pored Modela X kako bi demonstrirao kako se vrata otvaraju u uskom prostoru i omogućavaju putnicima da uđu. 

 

 

Ako niste i dalje impresionirani, klima poseduje "Bio weapon Defense mod", koji sprečava bakterije i viruse da uđu u unutrašnjost automobila, a tu je i panoramsko prednje staklo koje se zakrivljuje u krov. 

 

 

Automobil može da preveze sedam putnika u tri reda, zajedno sa prtljagom u prednjem i zadnjem gepeku, a može i da povuče 2268 kilograma, kao i da ubrza do 100km/h za 3,2 sekunde.  

Model X će biti lansiran u dve opcije, obe sa pogonom na sve točkove. Trenutni ulazni model je 90D sa ubrzanjem do 100km/h za 4,8 sekundi i autonomijom od 413 kilometara. 

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group