SUV iz Seata

Prema navodima izvora, Seatov SUV, odnsono crossover bi na tržište napokon trebao da stigne tokom 2016. Trenutno se vodi pod kodnim imenom Tribu, a styling je inspirisan modelom Leon. Tako barem tvrde novinari AutoExpressa kojima je dan uvid u skice novog modela.



Tehnička strana priče za sada ostaje po pravilu nepoznata, ali sasvim je sigurno da bi ovaj model trebao da se bazira na jednoj od verzija MQB platforme i da će ga pokretati 4-cilindrični turbo benzinski i diesel motori već poznati iz drugih modela VW grupacije, uključujući i spomenutog Leona. 

Dimenzije ovog modela su slične konkurenciji, odnosno Nissanovom Qashqaiju, Kiinom Sportage-u i drugim sličnim modelima (dužina oko 4,35 m), a istima bi trebao da odgovara i prema ponudi prostora i opremljenosti. Isto važi i za konačnu cenu. 

U njega će moći da se smjesti petoro putnika, a imaće pogon na sva četiri točka. Prednjom armaturom će dominirati veći ekran u boji osetljiv na dodir, a središnji stub će biti lagano okrenut prema vozaču. 

Za sada ovaj crossover još uvek nije dobio zeleno svetlo za proizvodnju, ali navodno je samo pitanje trenutka. Ukoliko ne bude daljih problema za Seat, lansiranje se očekuje 2016. Na priloženoj slici je konceptni model IBX predstavljen još 2011. 

Na kraju dodajmo i da bi Seat krajem narednog leta trebao da lansira Leon ST X-perience. Navodno će se raditi o modelu sa podignutim podom, dodatnom plastičnom zaštitom pragova i branika i dorađenim enterijerom. Naredne godine bi trebao da stigne i Leon Cupra čiji se detalji očekuju uskoro, odnosno puno pre premijernog nastupa na ženevskom auto salonu u proleće 2014.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group