Stiže nam nova generacija Jaguar XE modela

Više slika

Više slika

Britanska kompanija Jaguar-Land Rover vrednija je u poslednje vreme od svih svetskih automobilskih kuća i u proseku na mesec dana predstavlja svoje nove modele...

Jaguar nastoji da napravi veliki uticaj na svetskom tržištu "malim" modelima kao što su XE i E-Pace, ali prema poslednjim saznanjima, ovaj proizvođač bi trebalo da ponudi nešto još kompaktnije.

U jednom razgovoru na konferenciji za novinare, direktor britanskog brenda Ian Kalum, izjavio je da, njegova kompanija trenutno ne poseduje bilo kakve planove za stvaranje rivala automobilima Audi A3 ili Mercedes CLA, ali ovakvi potezi su definitivno nešto što kompanija namerava.

Pored ovog razgovora o manjim modelima automobila, Kalum je potvrdio proizvodnju seledeće generacije XE linije, koja će i dalje posedovati jedinice sa pogonom na zadnjoj osovini. Ovo nipošto nije toliko iznenađujuće, jer je većina glavnih komponenti automobila orijentisana na zadnjoj strani šasije, ali Kalum je ipak želeo da istakne kako će njegova kompanija nastaviti sa radom na stvarnju većeg vešanja za modele smeštene između XE i XF serija.

Pomenute modele automobila poprilično je teško razlikovati od baznih linija, tako da je Kalum naglasio da će sledeća generacija XE i XF posedovati daleko "fleksibilniji" prednji deo, uprkos tome što poseduju manju masku hladnjaka. Ovo verovatno može dovesti do toga da će modeli dobiti prepoznatljive fardove, ali i unikatne usisnike vazduha takođe.

Direktor britanskog giganta otvoren je ka ideji izgradnje dodatnih električnih vozila na identičnoj arhitekturi koja krasi model I-Pace, koji samo što se nije priključio velikoj floti. Ovaj krosover automobil biće predstavljen na sajmu automobila Frankfurt Motor Show, događaju koji se održava septembra meseca, a posedovaće prelazni opseg od 482 kilometra, sa jednim punjenjem.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group