Stiže Golf R400?

Prema poslednjim izveštajima izgleda da je Volkswagen dao zeleno svetlo za serijsku proizvodnju koncept modela golf R 400. Drugim rečima, ovaj model kupcima bi mogao da postane dostupan već sledeće godine. 



Prema insajderima Car Magazine kaže da će prizvdna verzija verno da slediti onu kojom se vodio koncept kada je reč o dizajnu. Konkretnije, očekuje se karakteristično Volkswagenovski suzdržan styling sa mnogim aero dodacima.

Ovaj model bi trebao da ima pogon na sva četiri točka, high-performance kočioni sistem, a pokretao bi ga 2.0 turbo 4-cilindrični (EA888) motor najveće snage između 400 i 420 KS i najvećeg obrtnog momenta od 450 Nm, a koji će biti uparen sa 6-stepenim DSG menjačem. Konkretnije, za ubrzanje do 100 km/h ovom Golfu će trebati manje od 4 sekunde.

Službena premijera ovog noviteta bi trebala da se održi sledeće jeseni na frankfurtskom auto salonu, dok bi prve isporuke usledile nedugo zatim. Službenih potvrda za sada nema, ali veruje se da će u Nemačkoj za ovaj model biti potrebno izdvojiti oko 50.000€.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group