Stirling Moss - automobil koji osvaja

Više slika

Više slika

Sa samo deset primeraka koji će biti napravljeni i procenjeni na skromni jedan milion funti, vaše šanse da vidite Lister Knobbly Stirling Moss su poprilično tanke.

Ali, svi oni koji se nađu u Montereju ove nedelje, mogu izbliza odmeriti ovaj automobil na Pebble Beach Concours d'Elegance.

Oživljeni Knobbly je kontinuirana verzija Lister modela koga je pokretao motor Jaguar napravljen 1950. godine, kao veoma redak magnezijumski primerak koji je do pobede na Silverstone trci 1958. vozio Stirling Mos. Ranije ovog leta, Lister je ponovo postao stvarnost, duhom i u praksi, specijalna serija koja sadrži isto nisko vešanje, laganu magnezijumsku karoseriju i ultralaku cevastu šasiju.

Snaga ovog automobila dolazi iz motora sa 3,8 litara zapremine i šest cilindara u liniji, koji je reprodukcija agregata modela Jaguar D-Type, korišćenog u originalnoj verziji. On proizvodi 337 ks, 400 Nm obrtnog momenta i sa manje od 840 kg iz mesta do stotke hita za manje od četiri sekunde, dok mu maksimalna brzina iznosi 290 km/h.

Moss edicija takođe sadrži i obilje drugih komponenti baziranih na magnezijumu, specijalnu zelenu i žutu liveriju, i lični blagoslov Ser Stirlinga. Zapravo, osamdesetšestogodišnji penzionisani vozač trka će se naći pri ruci svom istoimenom roudsteru na Pebble Beach u španskom zalivu tokom ovog vikenda.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group