Snimljen mali Jeep

Biće predstavljen u Ženevi, a proizvodiće se u Italiji...

 

Najnoviji model iz Jeepove ponude, koji još nema službeno ime, a poznat je kao novi Jeepster, Laredo, ili jednostavno mini SUV, već je nekoliko puta fotografisan tokom zimskog testiranja, ali sada smo po prvi put dobili priliku da videmo i video modela tokom testiranja.

Još uvek je u toku zimsko testiranje u Skandinaviji, a osim ovog modela testiraju se i novi Fiatovi modeli. Podsetimo se, ovaj spoj Wranglera i Cherokee-ija dolazi na tržište kojim trenutno vlada Nissan Juke. Izgrađen je oko Fiatove Small wide platforme, koja se već koristi za modele Fiat 500L i 500 MPW. Premda još nije službeno potvrđeno, pokretaće ga Fiatov dizel 1.6 Multijet, kao i Jeepov dizel 2.0 kakav će se ugrađivati i u novi Cherokee. U benzinskoj verziji biće dostupan sa atmosferskim 1.4 i turbo 1.4 MultiAir, a prenos snage će biti ili putem serijskog ručnog menjača, ili preko 9-stepenog automatskog koji će postojati kao opcija.

Prema prvobitnim najavama, koncept verziju mogli bismo da vidimo na salonu automobila u Ženevi za nekoliko dana.

O.R.



Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group