Sledeće godine stiže SUV baziran na modelu Polo

Više slika

Više slika

Dugoočekivani terenac kompanije Volkswagen, baziran na njihovom modelu Polo, stiže na tržište do kraja sledeće godine...

Vozilo će predstavljati ulazni nivo VW segmenta terenaca i predstavljaće rivala modelima kao što su Renault Captur, Vauxhall Mokka i Peugeot 2008. Novi model brenda VW će svoju inspiraciju crpiti iz T-Cross Breeze koncepta i biće izgrađen u istoj španskoj fabrici kao i prethodni model Polo.

Uzimajući u obzir bliske sličnosti između ovog terenca i njegovog malog kompaktnog blizanca, ne treba da čudi to što će ova dva modela deliti mnogo više od šasijske platforme. Zajednički će im biti i identični pogonski sklopovi koji variraju od onih koji su novom terencu ponuđeni iz modela Polo, uključujući tu malu benzinsku jedinicu sa tri cilindra, sve dizel agregate, kao i ostale četvorocilindrične motore.

Verovatno najzanimljiviji pogonski sklop koji će biti u ponudi sa SUV modelom jeste benzinsko – električna hibrid jedinica, koju je razvio Volkswagen lično u svojim inžinjerskim odajama. Specifikacije ovog sistema i dalje nisu poznate u ovoj fazi, ali se po svemu sudeći, kupci mogu nadati alternativi dizel motora od 1,6 litara zapremine nemačkog brenda.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group