Sledeća generacija Audi A3 modela

Više slika

Više slika

Kompanija Audi je predstavila redizajniranu verziju modela A3 prošle godine, ali sada su nam stigli detalji o sledećoj generaciji ovog modela...

Sudeći po medijima, potpuno nova serija modela A3 može biti plasirana krajem sledeće godine i posedovaće evolutivni stil koji može biti bliži modelu A4. Sada, niko ne može da bude siguran šta to znači, jer trenutni A3 model već izgleda kao manje pakovanje A4 serije, dok je ova karakteristika postala obeležje svih linija kompanije Audi ovih dana.

Sa novom linijom biće dostupna i velika raznolikost drugačijih stilova karoserije, a glasine sugerišu na to da bi celokupna serija čak mogla da se proširi i u sferu kupe varijanti.

Trenutno je veoma malo poznato o samom enterijeru automobila, ali će najverovatnije biti primenjen asortiman sličnih tehnologija uključujući i virtualni kokpit sistem kompanije Audi. Ostale karakteristike uključuju Wi-Fi hotspot konekcije, bežični punjač za pametne telefone i određene sisteme poluautomatskih vozačkih tehnologija.

Ispod karoserije, A3 će dobiti pokretački sklop koji će snagu preneti na redizajniranu verziju MQB platforme, koja će takođe predstavljati bazu sledeće generacije Volkswagen Golf modela. Šasijska platforma će porasti u veličini, tako da će putnici na zadnjem sedištu sigurno osetiti veći komfor putničke kabine. Uprkos tome što je neznatno veći, model bi zvanično mogao da postane lakši od svog prethodnika.

Opcije ispod haube ostaju nepotvrđene, ali one će najverovetnije doći u poznatoj liniji benzinskih i dizel jedinica koje će biti modifikovane kako bi popravile performanse i efikasnost potrošnje goriva. Kada govorimo o poslednjem, glasine govore o tome da će kompanija ponuditi eko e-tron hibrid motore kao i nekoliko srednjih hibridnih varijanti koje će koristiti električne sisteme kompanije od 48V snage.

Redizajnirani Audi A3 se može očekivati 2019. godine, sa malo većom cenom od trenutnog modela.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group