Novi Skoda Kodiaq RS model dolazi sa 240 ks

Više slika

Više slika

Nakon uspona i padova u polju razvoja modela Kodiaq vRS, kompanija Škoda je zvanično odlučila da ih kreira...

Prethodni izveštaji sugerišu da će najbolja verzija terenskog opsega ovog brenda stići na tržište sledeće godine i, kao što se može očekivati, razlikovaće se od regularnih modela prisvajajući daleko robusniju karoserijsku opremu.

Ostale promene uključuju sportsko vešanje i redizajnirani kočioni sistem, a kao dodatak vRS liniji tu su i daleko veći točkovi koji bi trebalo da dobiju i nove obrasce. Nemojte očekivati preterano velike promene unutar putničke kabine, u kojoj je Škoda Kodiaq vRS dobila samo male detaljne promene.

Za sada nije objavljen ni jedan jedini detalj vezan za pogonski sklop, ali je jedna britanska publikacija istakla da izvor blizak planovima kompanije opisuje nove pokretačke jedinice kao mašine sa visokim obrtnim momentom, koje će po svemu sudeći biti prilagođene dizel gorivu.

Ova izjava potkrepljena je prethodnim navodima koji su govorili o dvolitarskom četvorocilindričnom motoru sa dve turbine iz modela Volkswagen Tiguan, koji bi mogao biti preuzet za potentnije Kodiaq varijante. Kao i kod njegovog nemačkog rođaka, ovaj motor stvara 240 ks i 500 Nm obrtnog momenta i dozvoljava automobilu da dostigne 100 km/h za samo 6,5 sekundi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group