Singer kreira novi motor od 500 ks za Porsche

Više slika

Više slika

Kompanija Singer Vehicle Design objavila je svoju saradnju sa kućom Williams Advanced Engineering, sa kojom će stvoriti novi šestocilindrični motor za kompaniju Porsche...

Prvi motor koji će proizaći iz ove saradnje predstavljaće četvorocilindričnu jedinicu sa unutrašnjim sagorevanjem koji može razviti do 9.000 rotacija u minutu. Sa četiri glave ventila, titanijumskim spojnicama sa karbonskim usisnicima i vazdušnim kutijama, titanijumskim izduvnim sistemom i rejtingom od 500 ks, ovaj motor može biti upoređen sa poslednjim 911 GT3 agregatom koji poseduje vodeno hlađenje.

Ovaj pojekat takođe poseduje i legendarnog inžinjera Hansa Mezgera u svojim redovima, koji je ovde u svojstvu tehničkog konsultanta. Motor je u suštini modifikovana verzija jedinice iz 1990. godine, zapremine 3,6 litara, ali ovo deluje kao potcenjivanje.

Novi motor će utrti svoj put u poslednji projekat kompanije Singer, kreiran od strane Skota Blatnera, koji već poseduje tri Singer 911. Prospektivni kupci Singer modela dobiće identične opcije motora.

Ukoliko smatrate da je Singer 911 već savršen, pripremite se za još veću perfekciju kada ova mašina ugleda svetlost dana.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group