Shelby GT350R iz 65. vraća se u proizvodnju ove godine


Shelby GT350R iz 1965. godine vraća se u proizvodnju zahvaljujući nekolicini ljudi koji su pomogli da se kreira originalni model...

Oficijalno licencirani od strane kompanija Ford i Shelby, nastavljeni automobili će biti pravljeni u radionici Original Venice Crew, koja se sastoji od bivših radnika Shelby American - Pitera Broka, Džima Marieta i Teda Sutona.

Ova kuća će bazirati modele na Mustang automobilima iz 65. godine, koji su opremljeni V8 motorima zapremine 4,7 litara, uparenim sa četvorostepenim menjačima. Ova linija predstavlja identičnu verziju Shelby GT350 automobila, ali će modeli dobiti nekoliko dodatnih karakteristika, dizajniranih veštim rukama bivših inžinjera kompanije i detaljima koji su izostavljeni prilikom kreiranja originalnih modela, zbog ograničenja koje je njihovo vreme posedovalo.

Ova poboljšanja uključuju novu prednju masku, prozore kreirane od pleksiglasa i nezavisno vešanje na zadnjoj strani, dizajnirano direktno u kompaniji Ford. Sudeći po Broku, "dok ove promene verovatno deluju prilično suptilne, one su zapravo kombinovane sa vešanjem novog izdanja kako bi na kraju dramatično promenile karakter ovog automobila".

Proizvodnja ovih Mustang modela počeće tokom jeseni, a iz kompanije tvrde da će automobili biti autentična varijanta ove spartanske vrste trkačkih automobila, po pitanju enterijera, mehanike i kozmetike. Kao rezultat, linije brenda Original Venice Crew posedovaće potpuno prepoznatljive karoserije i menjače iz tog perioda, dok će motori biti dopremani direktno iz fabrike Kerola Šelbija.

Proizvodnja ovih modela biće ograničena na samo 36 jedinica, a prvi modeli će imati nekoliko pojavljivanja tokom događaja u Montereju ove nedelje. Svi posetioci će moći da vide deo automobilske istorije kako oživljava pred njihovim očima, dok se ova klasična linija vraća kao jedan od najuticajnijih članova sportskog automobilizma takođe.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group