Saradnja brendova Red Bull i Aston Martin

Aston Martin Valkyrie - automobil bogova

Red Bull Advanced Technologies i Aston Martin razvijaju revolucionarni hiperautomobil čije je zvanično ime Aston Martin Vaklyrie.

Ova linija nastavlja veliku tradiciju Aston Martin V automobila. Njihova priča je započela davne 1951. godine i njen pionir je bio prvi Vintage model, koji je dobio ime željom da se naglasi njegov duh visokih performansi regularnog modela DB2. Sa pojačanjem od 125 ks u odnosu na 105 ks standardnog motora, Vantage model predstavljao je u to vreme značajno povećanje performansi, a samim tim i ekskluzivnosti.

Vantage je ostalo ime rezervisano za najmoćnije derivate Aston Martin automobila sve do 2005.godine, kada je Vantage dobio sopstvenu liniju. Dvanaest godina kasnije, čuvena porodica sa V8 i V12 motorima učinila je Vantage najuspešnijim modelom u istoriji kompanije Aston Martin. Virage, Vanquish i Aston Martin Vulcan su skoriji modeli sa V imenom koji su nastavili ovu tradiciju. Sada, sedam decenija nakon predstavljanja prvog Vantage modela, Aston Martin Valkyrie dodaje još više luksuza i moći ovoj interesantnoj i savršenoj porodici automobila.

Za kreativnog direktora brenda Aston Martin Mareka Rajhmana, Valkyrie predstavlja savršeni primerak ultimativnog AM modela, pravo otelotvorenje njihovog hiperautomobila, vrhunskog inženjeringa i performansi.

„Imena Aston Martin automobila uvek imaju duboko značenje. Ona moraju da inspirišu i uzbude potencijalne kupce. Naša imena moraju da pričaju sopstvenu priču i obogate tradiciju koja traje već 104 godine. Aston Martin Valkyrie je potpuno neverovatan automobil koji je jednostavno morao da dobije podjednako kvalitetno ime. U pitanju je beskompromisni model koji ništa ne ostavlja slučaju. Njegova konotacija moći i časti, odnosno činjenica da je izabranik bogova, postaje svojstvena za automobil koji će samo nekoliko srećnika moći da provoza“.

Iako je njegovo ime ukorenjeno u antičkoj mitologiji, Aston Martin Valkyrie je čist izražaj moderne tehnologije. Spajajući Aston Martin, Red Bull Advanced Technologies, AF Racing sa nekim od vodećih tehnoloških partnera, Aston Martin Valkyrie obećava neverovatne performanse, u savršenom skladu sa njegovim imenom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group