Saleen S7 LM - auto od milion dolara

Više slika

Više slika

Saleen S7 model se vraća na scenu novom specijalnom LM verzijom, koja je pravi omaž istoriji ovog brenda…

Saleen Automotive kompanija prošla je kroz neke teške trenutke u poslednje vreme, od proglašenja bankrota do tužbi, ali, one se sada vraćaju na scenu i predstavljaju nam svoje planove za vrhunske automobilske dizajne, koje oni nazivaju jedinim pravim američkim superautomobilima. Ovaj automobil će biti specijalno izdanje, koje korača po liniji koju je Koenigsegg prešao sa svojim najnovijim Agera modelima. Takođe, S7 je tu da nam okupira pažnju pre početka proizvodnje Saleen S8 verzije, koju možemo očekivati za nekoliko godina.

Kako stoji u objavi koju možemo videti na Saleen Owners & Enthusiasts Club sajtu, ovaj proizvođač automobila planira da se vrati sa stilom, pa je prvi model koji su planirali upravo novi S7, koji je kreiran kao omaž i podsećanje na pobedu na LeMans 2010. godine.

Detalji o ovim modelima su prilično skromni za sada, mada znamo da je početni plan proizvodnja samo sedam modela, koji će sigurno biti brzo rasprodati nakon početnog lansiranja. Napomenuli su da će njihovi noviteti imati naprednu elektroniku i suspenzije sa detaljima od karbonskih vlakana na telu automobila, kao i to da će imati barem 1.000 konjskih snaga. Cena ovog automobila biće ni manje ni više milion dolara.

Saleen S7 LM će imati prvu primenu monstruoznog 7.0 litarskog V8 motora, koji će imati i par turbo punjača na sebi, kako bi lako proizveo 1.000 ks. Prethodna verzija twin turbo motora mogla je da dostigne sto na sat za samo tri sekunde, sa maksimalnom brzinom od 402 kilometra na sat, iako to nikada nije zvanično dokazano. LM model će sigurno biti bolji od prethodnika i za nijansu će poboljšati sve te rezultate.

A da li je ovo prava vest ili samo neka glasina koja nas začikava? Pa, sudeći po 20th Annual Saleen Show & Open House događaju, gde je Stiv Salin objasnio da je kupio ostatak inventara delova S7, kalupe i intelektualno vlasništvo. Sada, on ponovo ima resurse da započne novi ciklus proizvodnje, što je sjajna vest za sve nas.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group