S klasa kupe i kabrio debituje u Frankfurtu

Više slika

Više slika

Kompanija Mercedes-Benz potvrdila je da 2018 S-Class Coupe i Cabriolet modeli debituju na septembarskom sajmu automobila Frankfurt Motor Show.

Kao i sve ostale doterane varijante limuzina iz S klase, nova S klasa kupe i kabriolet modela dobija određena blaga vizuelna poboljšanja, ali, verovatno i najvažnije, selekciju tehnoloških sistema koji obećavaju da će ova linija Mercedes automobila biti podignuta na viši nivo, zajedno sa serijom 7 i A8 modelima sa pogonom na sva četiri točka.

Između svih tih promena naći će se i novi opseg motora, uključujući najnoviji biturbo V8 agregat koji se nalazi u seriji S560 sedan i isporučuje 469 ks uparenih sa 700 Nm obrtnog momenta. Sa druge strane, očekuje se da obe varjante, kako kupe, tako i kabriolet modela, postanu domaćini benzinskim i dizel jedinicama, koje će uključivati i trolitarske linijske šestocilindraše, sa 286 ks i 600 Nm ili 340 ks i 700 Nm obrtnog momenta, u zavisnosti od specifikacija.

Još jedno veoma važno poboljšanje koje dolazi sa redizajniranom verzijom ovog sedan automobila jeste nedavno razvijena tehnologija kompanije Mercedes-Benz Intelligent Drive. Ovaj sistem uključuje funkcije kao što su aktivna asistencija prilikom gradske vožnje, aktivno upozorenje na prelazak u drugu traku, aktivno sigurnosno kočenje u kritičnim situacijama i aktivno prepoznavanje znakova. Ovaj paket pogodnosti takođe dolazi i sa funkcijama daljinskog uparkiravanja kao kod modela iz serije 7 i A8.

Kao što je, za sada nezvanično potvrđeno, najnovije flote AMG S63 i S65 modela, koje dolaze kao deo redizajniranih S klasa kupe i kabriolet automobila, takođe debituju za nekoliko meseci, tačnije u septembru ove godine, na sajmu automobila u Frankfurtu, koji se do 1991. godine održavao u Hanoveru i zvao se Internationale Automobil-Ausstellung.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group