Reno predstavlja novu Alpinu

Više slika

Više slika

Na mestu gde je dom svetski čuvenog relija Monte Karla, regije proslavljene slavnim trkačkim dešavanjima, Reno predstavlja planove za novu verziju sportskog modela Alpine.

Trkački sportovi i sportski automobili predstavljaju neraskidivu vezu sa Renoom. Pored povratka u svet Formule 1, naredni korak je predstavljanje nove vizije za model Alpina, prlikom čije izrade do punog izražaja može doći celokupan talenat i tehnologija namenjena premijum sportskom automobilskom segmentu.

Novi Alpine Vision kombinuje na najbolji način prefinjen dizajn i neprikosnvenu agilnost, koja se istorijski preslikava sa legendarnih modela Alpine A110 Berlinette koja je cenjena i poštovana od strane svih zaljubljenika u autosport širom sveta. Novi model pokretaće četvorocilindarski turbo agregat, napravljen od strane Reno Sport tima, dok će zahvaljujući maloj težini, automobil biti u stanju da postigne brzinu od 100 kilometara na čas za manje od 4.5 sekundi.

Alpinom će rukovoditi mali tim pasioniranih eksperata u Reno Grupi, sa jednim ciljem – da ostvari i premaši želje svakog zahtevnog kupca premijum segmenta vozila. Mikel van der Sand će predvoditi projekat kao direktor, dok je Antoni Vilan glavni dizajner. Na projekat Alpine biće usmerena znatna sredstva Reno Grupe i Reno Sport odeljenja.

U toku sledećih godinu dana, tim oko Alpine biće fokusiran na proizvodnju jedinstvenog automobila, koji će biti veoma blizu predloženim dizajnerskim nacrtima, što u vidu izgleda, težine, upravljivosti, kao i sa posebnim obraćanjem pažnje na detalje. Prioriteti takođe uključuju izgradnju tima i mreže podrške, kao i postavljanje ciljeva u budućim trkama na kojima se planira učešće. Tim Signatech-Alpine Racing se već može pohvaliti osvojenim trkama u izdržljivosti, koje su dva puta osvojene u Evropi, kao i titulu u klasi LMP2 na svetskom takmičenju u Šangaju, održanom prošle godine. Tim će ući u konkurenciju Le Mana, sa dve ekipe u klasi LMP2 automobila.

Napravljena u gradu Djep, u Francuskoj, nova Alpina će u prodaju ući 2017.godine, za početak u Evropi, dok će svetska prodaja uslediti ubrzo nakon toga.

N.S.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group